Domain güncelleme?

rsea

New member
Plesk'te olduğu gibi adresi değiştir yaparak domain değiştirme mümkün olmuyor. En sorunsuz sıkıntısız stabil şekilde sonuç alabileceğim domain değişimini nasıl yaparım?

Plesk'te olduğu gibi adresi değiştir yaparak domain değiştirme mümkün olmuyor. En sorunsuz sıkıntısız stabil şekilde sonuç alabileceğim domain değişimini nasıl yaparım?
Domain değiştirme Cloudpanelde mümkün değil (Aktif özellik olarak yok) Manuel değiştirebilirsin nginx ve veritabanındaki site bilgileri ile birlikte değiştirilmesi gerekiyor ancak bu süreç çok dah zor.

Tavsiyem; şu anki siteye ait tüm verileri indirin siteyi cloudpanelden silin yeni domain ismi ile yeniden site oluşturup eski dosyaları import edin.

Ben bu şekilde yapmıştım bir defa bu şekilde ww.domain.com açmıştım sonrasında sizin bahsettiğiniz gibi domain değiştirme işlemi için manuel uğraşmak yerine size anlattığım gibi komple sildim yeni oluşturdum.

Bu çok zahmetli bir işlem wordpress veritabanı 600 mb ve giderek artıyor site şuanda 7gb falan :) Bir kod buldum discordda bunu sorunsuz çalışacak şekilde düzenlerseniz yeni sürüm cloudpanelde hem forumun google da çıkması için faydalı olur hem de insanlara büyük faydası olur. O kadar bilgim olmadığı için ben yapamadım. Birde siz bakın isterseniz. SSH üzerinde çalıştırınca tek sorun ssl i silmesi yeniden oluşturmak durumunda kalıyorum. Çalıştırdıktan sonra vhost dosyasını 1 kere kaydet yapıyorum.

Attachments

• update_domain.zip
    2.6 KB · Views: 2
Bu çok zahmetli bir işlem wordpress veritabanı 600 mb ve giderek artıyor site şuanda 7gb falan :) Bir kod buldum discordda bunu sorunsuz çalışacak şekilde düzenlerseniz yeni sürüm cloudpanelde hem forumun google da çıkması için faydalı olur hem de insanlara büyük faydası olur. O kadar bilgim olmadığı için ben yapamadım. Birde siz bakın isterseniz. SSH üzerinde çalıştırınca tek sorun ssl i silmesi yeniden oluşturmak durumunda kalıyorum. Çalıştırdıktan sonra vhost dosyasını 1 kere kaydet yapıyorum.
Yarın gün içinde inceleyip yazacağım buraya.

Bunu denedim kısmi olarak çalışıyor diyebiliriz ancak dizin adresi değişmiyor bilgin olsun.
eski-> home/ali/ali.com
yeni->home /yenisite/yenisite.com
bu şekilde olmuyor. site adresi değişiyor ancak dizin hala ali/ali.com şeklinde kaldığı için ilerleyen dönemde size sorun yaratabilir. tavsiye etmem.

Ancak bash scripte güncelleme yapabiliriz müsait olunca dizini de değiştirmesi için ufak eklemeler yapılabilir bunu denerim ama ne zaman yaparım kesin olarak söz veremem kesin çözüm üretebilirim de diyemem :)

Hocam dizin değişmemesi daha iyi değil mi? Ben 1 tane böyle domain değiştirdim şuan sorun yok sadece ssl ve vhost sorunu oluyor ssl baştan kurup, vhost kaydet yapıyorum 1 kere

Dizin değişmemesi şu an için sorun olmaz ancak ilerde sizin kullanımınız açısından sorun olur diye söyledim onun haricinde sistem çalışmasında herhangi bir proble olmuyorsa tabiki sorunsuz kullanabilirsiniz dizinin çok önemi yok diyorsanız.

Back